kriga för IKEA

2008-10-28 | 18:11:20

är sjuk... stackars mig, ont i halsen och helvete! kunde inte ens prata imorse, så frida gjorde frukost åt mig, fick te med mint och honungssmak, det satt fint!

igår krigade vi för att få komma till ikea, verkligen ALLA gamla tanter och farbröder på bussen ville hjälpa oss, trots att dom inte pratar nått annat språk än katalan! så underbara och söta människor. efter mkt om och men hittar vi dit och shoppar en massa svensk mat... så underbart.. för jag saknar faktiskt svensk mat, men jag kunde aldrig tro att frida johansson gillar senapssill.. hon som är så kräsen, uffa! sill är äckligt tycker jag!

vi va även arbetslösa ett tag också.. men nu är vi inte det längre.. ska ÄNTLIGEN få komma på utbildning på måndag..

igår var det maskerad i våra lilla (stora) lgh... jag och frida va partykatter, jocke döpte om sig till jaqline och blev tjej, och hagge skulle vara turist, men slutade med att han såg exakt ut som chuck bass.. :D de va en trevlig kväll.. dock vart det lite för sent för mig. har gråtit idag för jag saknar joel så mkt, och mamma och pappa! men dom kommer och hälsar på den 21 november, det ska bli såååååååå kul:D

nu blir det pannkakor med blåbärssylt.. lilla mamma frida tar hand om mig så väl!

älskar och saknar er alla som jag bryr mig om! :D pussss

ikeaikeja (som jag sa när jag va liten)
partykatter
chuck bass
coola tjejer som posar



allt har en mening

2008-10-25 | 22:53:31

här sitter jag, och nu ringer det på vår coola ringklocka. de är en sån här telefon, och när man svarar ser man personen som står nere vid dörren, coolt va? jakob ligger brevid mig och sover, som en liten gris!
 idag har vi hängt i raval, jag, jakob, andreas, frida och jocke.. jakob köpte två mössor, mitt i sommarn... som han har på sig nu.. sen gick vi längst den såkallade "horgatan"... det stod horor och pimps längs hela vägen, hemskt var det att se..
jocke berättade att en hora hade tagit tag i honom längst ramblan en natt när han va på väg hem från krogen.. "20 euro for a blowjob" sa hon... han vart skiträdd och sprang därifrån! hahah stackars lilla jocke, han är min lilla fjärt... fjärtigare människa får man leta efter..

sen gick vi in på ett indiskt ställe och köpte hundra sjalar, ante köpte två, jocke två, jag en, + ett par rosa solbrillor, så söta.. och som sagt så köpte jakob dom där vintermössorna.. kul! sen satt vi oss på en uteservering och drck cerveza, men jag drack cola... så fick det bli, är inte så förtjust i cerveza som alla vet!

desiree har haft psykos idag, hon har suttit och sjungit jättehögt hela daaan.... "slå mig bäbis en gång till..." så jävla kul.. nu ligger hon och sjunger blinka lilla stjärna, men sen kunde hon inte texten så då bytte hon till små grodorna, och sjöng den till sina bröst. kul tjej!

ikväll blir det iaf cityhall, så jag kanske ska sminka mig. tina och joél kom precis hit, och frida duschar, så jag måste nog socialisera!

varmt har det varit idag! saknar mamma och pappa, vill att ni ska komma hit snart! eller NU helst.. har mammabrist!

du betyder allt för mig, oavsett vad som händer så kommer jag alltid älska dig.. det vet du! ett liv utan dig känns overkligt.. min lilla älsklingsgrisbubbe!

PUSS! dios...




N.I.E nummer!!

2008-10-22 | 23:38:26

har varit och försökt fixat n.i.e nummer idag, ett arbetstilltånd... det måste ju vara det mest komplicerade som finns i hela världen. man måste gå till en speciell polisstation och vara där minst en timme innan dom öppnar, för det är sjukt mkt folk, stod och köade, fick ett kvitto som jag skulle gå med till en speciell bank och betala, sprang och letade efter den där jävla banken, i spöregnet... var tvungen att gå in på en fotobutik att ta kort på mig själv när jag var dyblöt, det plaskade när jag gick i mina små tygskor, kommer in och ser ut som ett helvete, osminkad dessutom och säger "hello, i would like to take a picture of my self!" tjejen kollar på mig och säger "NOW!?" och ger mig en bunt papper så jag kan torka av mig... så jävla komiskt. sen går jag tillbaka till polisstationen (fortf i spöregn, eller monsunregn) står i kö, kommer fram, dom pratar bara spanska, och frågar "why do you come here and not speak the languge?" skitless kärring, jag lämnar mina papper, vi hittar en som kan översätta åt oss, för hon babblar på spanska hela tiden och vi förstår ingenting, då får vi fram att eftersom att jag ska stanna mindre än 3 mån så måste jag komma tillbaka inom tio dagar och få nått lgs original och sedan går till nått social kontor och få mitt n.i.enummer, det är en hel vetskap det där... och jag som ältar hela tiden, hade jag sagt att jag skulle stanna längre än tre måndader hade jag haft mitt n.i.enummer i handen idag!!!! JAG DÖR!!!!  hopps att det fixar sig, annars får jag göra om hela proceduren och säga att jag ska stanna längre än tre månader! oh vad jobbigt!!!!

annars har jag det bra och mår bra.. på fredag blir det utgång på en av europas största nattklubbar med 7 olika dansgolv. RASMATASS!

hejdå mina små barn! :D love you all!




barcelona, barcelona, you gonna love it here!

2008-10-20 | 00:03:45

hola!
det har vart en tuff helg. i fredags var vi på ett ställe som hette ottozutz, träffade mycket människor, det var härligt att få socialisera lite. igår hade multipartner fest på ett place som heter mondo, det va mindre kul, dom spelade bara techno, så jag och frida drog hem rätt tidigt, eller ja, för att vara barcelona, vi kom hem runt 5 tiden.

idag har jag, frida, sophie, lotta och andreas varit och fikat på starbucks, sen gick vi hem och lagade mat, jag och frida åt pastasallad! ante åt först nudlar, sen chips, sen mackor med nutella på och sen en pizza..... tjockis till room mate!

jag har fått myggbett över hela mig, och det är monstermyggbett, som har svullit upp över hela mig, så jag var tvungen att gå på farmacia och köpa nån mirakel kräm, men än så länge har det inte hänt nått mirakel, kliar fortfarande lika mycket.

nästa måndag ska jag och frida gå utbildning för jobbet, så till veckan måste jag fixa arbetstillstånd och ett spanskt bankkonto, har man inte det så får man lönen på en check som bara kan hämtas ut på en speciell bank här i barcelona, låter ju himla komplicerat tycker jag!  så jag har det jag gör i veckan!!!

hur som helst så är det superfint här som jag nämnt så många ggr förut, jag trvis jättebra och med alla vi bor med. det är varmt och skönt, men för alla spanjorer är det höst, så alla går omkring i tjocka jackor medans en annan går i t-shirt! och jag som trodde att det skulle vara lätt att hitta flipflop skor i den här stan, alla affärer säljer bara stövlar nu! och jag trodde även att flipflop var lite utav ett internationellt ord, men ingen vet vad det är tydligen!

häromdagen stod vi alla i köket och jag ser att det brinner i ett skåp. så vi ringer ägaren som blir helt hysterisk och säger att vi kan dö som ringer till hyresvärden som är en läskig tant.. när hon kommer så förklarar hon för oss att det är varmvattenberedaren och den ska brinna när vattnet är på... "dont you have like that in sweden?!" va? nej absolut inte!!!!

nu ska vi sätta oss och spela lite kort verkar det som... om ni vill se bilder från vårt liv här så kan ni gå in på antejo på bilddagenboken, orkar inte lägga upp, för det tar sån tid, internet är segt.

mamma, pappa, joel, och carro... jag älskar och saknar er, kom och hälsa på snart! you gonna love it here!!! :D (jag har blivit lite internationell nu med min engelska!!! )

dios!



flipflop mission?

2008-10-17 | 16:32:22

vilken dag! jag och frida har sprungit runt halva stan för att hitta ett par flip flop skor till mig, med tanke på hur mina fötter luktar så var det nödvändigt. ingen fattade vad vi menade, så till slut kom jag på, "shoes, taht you have between your toes!!!!!" då fattade dom, trodde vi, men då kom vi till en avdelning där dom hade foppatofflor, till slut hittade vi på en tvärgata i minsta butiken ever.

nu spöregnar det här, men till skillnad från hemma så är det mysigt och man blir inte deprimerad! har fått lånat antes och jockes dator nu, med ett litet byte, dom fick varsitt glas sprite av oss och vi fick låna deras dator, ganska bra deal eller hur?

ikväll ska vi gå ut, blir nog lite fest här hemma först! det ska bli kul att få socialisera lite och träffa lite nytt folk! sånt gillar vi.
har nog aldrig gått så mycket som jag gjort dom här dagarna, jag och frida fick för oss att vi skulle storhandla...... 3 mil bort från vårt hem, ganska jobbigt att gå med kassarna som skärde in i händerna 3 mil.... med 43533252454 människor överallt. barcelona är verkligen the city that never sleeps.. det påminner lite om LA, och lite om san fransisco! det är fint!! har nyss köpt hembakat bröd hos bagaren och färsk frukt på marknaden, vi åt pasta med tomatsås till lunch, det satt fint! fast frida gillar vitlök.....



nu ska frida färga håret, och sedan ska vi göra oss fina inför kvällen, kanske äta en liten jordgubbe på det!!

smek / honan flotta



hej

2008-10-15 | 17:10:36

nu ar jag antligen framme i barcelona. har rest i nastan ett dygn nu kanns det som, och jag har fortfarande itne sovit. maste verkligen gora det snart.. jag och frida har nyss atit durum som var skitgott. detta maste ju vara en av varldens vackratse stader!

val pa flygplatsen sa fick jag betala 700 kr for overvikt pa mitt bagage, sedan tappade personalen bort mitt pass, eller fittkarringen gav mitt pass till en annan passagerare. fan vad hysteriskt allt vart, men det gick ju bra till slut, fñr nu ar jag har!

imorgon ska jag aka pa jobbet och traffa alla och fa en massa viktiga papper, sen ska jag fixa arbetstillstand!
JAG SAKNAR JOEL, OCH CARRO hur mycket som helst! ni maste verkligen komma ner och halsa pa valdigt snart! sa himla fint och jag onskar att vi fick uppleva det tillsammans, vilket vi ska fa gora!

hela ganget kom och vinkade av mig och frida igar nar vi akte! uppskattat! alla grat och skratta om vartannat! "de va som en kanslomassig bergodalbana" som min kloka mor skulle ha sagt, sen skulle hon saga: hoj grammofon, aaah vilken bra bit!

nej, nu ska jag och frida ga och handla lite middag/frukost/lunch och sedan ska vi ga pa markanden och kopa farsk frukt och gronsaker, sedan bar det av hem till plaza universidad dar jag ska sova resruset av mig!

adjo gott folk! ses till jul, men hors desto tidigare! PUSS!



barcelona

2008-10-11 | 19:25:17

åker jag till på tisdag. kommer inte hem än på ett tag förhoppningsvis. känns lite vemodigt å lämna stan men som mamma säger du kan fan inte stanna kvar här, ut och upptäck... de är precis vad jag ska göra, upptäcka, med min bror fluda (fluda.blogg.se)

gårdagen var intressant, vi blev 14 igen och det va helt underbart, det blir samma visa ikväll, de va meningen att det skulle vara nån slags avskedsfest men med brist på hushåll blev det tyvärr inte så, men party blire hur som helst.. ganska mkt som ska ut ikväll verkar det som!

umeå resan va de bästa jag gjort, vi hade sååå kul! umeå for evah and evaah in our hearts! dit ska jag med säkerhet åka igen, corona var kungställe! speciellt killen som dansade för sig själv när ingen annan dansade, honom tyckte jag om mest, och carros nya partytrick, och våran lilla efterfest på umeås gator en söndag morgon klockan 6.

ja, sista helgen i sundsvall gott folk! ses väl nångång till jul antar jag!

BARCA HERE WE COME!